İçindekiler
- Gürsüt Beyaz Peynir (1 Paket)
- Bir avuç taze fesleğen yaprakları
- Yarım kg çeri domates
- 7-8 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
- Tuz, karabiber
- Bir paket penne makarna
- ¼ su bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Fırına girebilecek bir dikdörtgen kaba çeri domatesler alınır. Kabın tam ortasına Gürsüt Beyaz Peynir yerleştirilir.
Üzerine taze fesleğen yaprakları, sarımsak dişleri, kekik, tuz ve karabiber serpilir. ¼ su bardağı kadar zeytinyağı tüm kaba yayılarak dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dk domateslerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bu sırada penne makarnalar al dente olacak şekilde 8-10 dk haşlanması için tencereye alınır.
35 dk sonra çıkarılan fırın kabı soğumadan Gürsüt Beyaz Peynir ve diğer malzemeler kabın içerisinde güzelce karıştırılır.
Pişirilen makarna, Gürsüt Beyaz Peynir ve domateslerin olduğu kabın içerisine eklenir ve tüm malzeme tekrar karıştırılır.
Soğumadan servis edilir.