İçindekiler
- 500 gr Milföy Hamuru
- 600 gr süt
- 160 gr yumurta sarısı
- 50 gr nişasta
- 50 gr un
- 200 gr toz fıstık
- 200 gr pudra şekeri
- Tereyağ
- Toz şeker
- Kızılcık Marmelatı
Hazırlanışı
Tarife başlamadan önce Gürsüt Dil Peyniri rendelenip kenarda hazır tutulur. Derin bir çırpma kabının içerisinde nişasta, elekten geçirilen un ve yumurtalar çırpılmaya başlanır.
Tüm malzemeler homojen bir kıvam alınca kabın içine süt eklenir ve çırpmaya devam edilir. Ocak yakılıp tüm karışım bir tavanın içinde güzelce pişirilir. Koyulaşan ve iyice pişen karışım ocaktan alınır.
Önceden rendelenmiş Gürsüt Dil Peyniri ve toz fıstığı, hazırladığımız iç harç soğumadan eklenir. Gürsüt Dil Peyniri eriyinceye kadar karıştırılmaya devam edilir.
Muffin kalıpları Gürsüt Tereyağı ile yağlanır. Kare kesilen milföy hamurları kalıpların içine yerleştirilir ve hala sıcak olan iç harcından 1 – 1,5 yemek kaşığı dolusu malzeme kalıplara eklenir.
Tüm iç harç bitene kadar aynı işleme devam edilir. Milföy hamurlarının tüm köşeleri tamamen kapanacak şekilde birleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk kadar üstleri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkardığımız muffin kalıbı içindeki milföyler ters çevrilerek çıkarılır. Servis tabağına aldığımız tatlımızın üzerine dilediğiniz kadar pudra şekeri ve toz fıstık serpilir. Kızılcık marmelatı ile servis edilir.