İçindekiler
- 250 gr Gürsüt Dil Peyniri
- 100 gr Gürsüt Klasik Beyaz Peynir
- 1 Adet Orta Boy Yumurta
- 1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı (Tepeleme dolu şekilde)
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 Tutam Dereotu
- Bir Kahve Fincanı Zeytinyağı
- Kızartmak İçin Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
- 1 Tutam Karabiber
- 1 Tutam Tuz
- 2-3 Diş Sarımsak
- Közlenmiş Kırmızı (Kapya) Biber
Hazırlanışı
Köfte harcını hazırlayacağımız derin kabın içine Gürsüt Dil Peyniri rendelenir. Ardından 200-250 gr kadar Gürsüt Klasik Beyaz Peynir ufalanarak üzerine eklenir.
İnce ince doğranan yeşillikler, tuz ve karabiber eklenir. Yumurta kırılarak ekmek kırıntıları eklenir.
Tüm karışım iyice yoğrulur. Köfte harcı 5-10 dk kadar dinlendirilir. Köfte harcı dinlendirilirken sarımsaklar küçük küçük doğranır.
Közlenmiş kırmızı biberler soyulup küçük küpler halinde doğranır. Başka bir kabın içerisinde süzme yoğurt çırpılır. Tuz, karabiber, sarımsak ve zeytin yağı eklenip çırpmaya devam edilir.
Karışıma küçük küçük doğranmış kırmızı köz biberler eklenir. Hazırlanan harca el ya da kaşık yardımıyla köfte şekli verilir.
Tavada yağ kızdırılır ve köfteler tek tek tavaya bırakılır. Kızaran köfteler havlu kağıdın üzerine alınarak yağı çektirilir.
Hazırlanan köz biberli yoğurt servis tabağına alınıp bir taban oluşturacak şekilde sürülür ve üzerine peynir köfteleri dizilir.