İçindekiler
Pesto Sos için:
- 1 demet taze fesleğen
- 3-4 diş sarımsak
- 50 Gr çam fıstığı
- Tuz
- Öğütülmüş karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Caprese Salatası için:
- Gürsüt Köy Peyniri
- 2 adet domates
- Çam fıstığı
- Balzamik glaze sosu
Hazırlanışı
Önce çam fıstıkları havanda dövülüp kenara ayrılır. Daha sonra sarımsaklar ve tuz püre haline gelene kadar havanda iyice ezilir.
Saplarından ayıkladığımız fesleğen yaprakları eklenip dövme işlemine devam edilir. Öğüttüğümüz çam fıstığının yarısıyla birlikte karabiber ve zeytinyağı eklenip püre kıvamına gelene kadar dövülür.
Salata için peynir ve soyulmuş domatesler dilimlenir. Çok büyük ya da küçük dilimler olmamasına dikkat edilmelidir.
Büyüklük ve kalınlıkları birbirine ne kadar yakın olursa tabakta o kadar estetik duracaktır.
Izgara tava yüksek ateşte iyice ısındıktan sonra peynirlere güzelce iz verilecek kadar kızartılır. Böylece tamamen doğal yöntemlerle üretilen Gürsüt Köy Peyniri’nin kızardıktan sonra damakta bıraktığı aroma daha da iyi hissedilir.
Tabağa domates ve peynirler sırayla dizilir. Üzerine pesto sos, ayırdığımız çam fıstıkları ve balzamik glaze sosu ekledikten sonra servis edilir.
Notlar:
*Ilık servis etmenizi öneririz. **Pesto sosun lezzetini daha ön plana çıkarmak için biz havanda yapmayı tercih ettik. Siz tercihinize göre tüm malzemeleri robottan da çekebilirsiniz. Havanda dövmek biraz daha uzun sürse de daha lezzetli olacağını söyleyebiliriz.