Tarifler

Pane Gürsüt Beyaz Peynirli Yeşil Salata

İçindekiler

  • Gürsüt Beyaz Peynir
  • Ekşi maya ekmeği
  • 1-2 dal kereviz sapı
  • 3-4 adet bebek patates

Yeşillikler Pane Harcı İçin:

  • 1/2 çay bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay bardağı galeta unu

Portakallı Sos İçin:

  • 1 adet portakal
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Öğütülmüş karabiber

Hazırlanışı

Akşamdan kalma ekmeklerimizi bebek patates büyüklüğünde parçalara ayırıp, önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika, iyice kıtır hale gelene kadar pişirin.

Un, galeta ve çırpılmış yumurtayı 3 ayrı kaba alın. Gürsüt Beyaz Peynir’i bebek patatesler boyutunda kesin.

Peynir parçalarını önce una sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa batırın. Yıkayıp kuruttuğunuz yeşillikleri elinizle küçük parçalara ayırın.

Portakal suyu, limon, tuz, karabiber ve sirkeyi blender ile karıştırın. Yüksek ateşte zeytinyağı kızdırdığınız tavada panelenmiş peynir parçalarını kızartın.

Suya koyup önceden haşladığınız bebek patatesleri ikiye bölün ve kereviz saplarını ince ince doğrayın. Yeşillikleri bir kaba alın ve önceden hazırladığınız sosu üzerine döküp karıştırın.

Soslanmış yeşillikleri servis tabağına alın. Doğradığınız kereviz saplarını, ikiye böldüğünüz bebek patatesleri ve kızarmış Gürsüt Beyaz Peynir parçalarını ekleyin.

Kalan sosu ve kurutulmuş köy ekmeği parçalarını ilave ederek servis edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir