İçindekiler
Köfte İçin:
- Gürsüt Tulum Peyniri (Rendelenmiş)
- 250 Gr Köftelik Kıyma
- 1 Yumurta
- 1 Küçük Boy Rendelenmiş Soğan
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Tutam Karabiber
- Karbonat
- Galeta Unu
- 2-3 Adet Sivri Biber (Küçük Doğranmış)
- 2 Diş İnce Doğranmış Sarımsak
Tempura Sos İçin:
- 1 Çay Bardağı Buğday Nişastası
- 1 Çay Bardağı Un
- 1 Tutam Tuz
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Şişe Soda
- Harcı Doldurmak İçin Mantar ve Limon
- Kızartma İçin Ayçiçek Yağı
Hazırlanışı
Köfte için olan tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğurun ve dolapta 1 saat dinlendirin. Mantarları limonlu suda 8-10 dk haşlayın. Haşlanan Mantarları durulayıp kenarı alın.
Tempura sos için:
Tüm malzemeleri çırpma teli yardımı ile çırpın. Sodayı yavaş yavaş ekleyin. Boza kıvamında bir sos elde etmemiz gerekiyor. Hazırladığımız köfteleri küçük toplar yapıp mantarların içine doldurun ve Tempura Sosa bulayıp ısıttığımız ayçiçek yağında renk alana kadar kızartın.