Tarifler

Köy Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek

İçindekiler

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kapya biber
  • 10 adet çekirdeksiz siyah zeytin
  • 1 su bardağı dilimlenmiş
  • Gürsüt Köy Peyniri
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Bir tutam ince kıyılmış dereotu
  • Kalıbı için Gürsüt Tereyağı ve susam

Hazırlanışı

Kapya biber küçük küçük doğranır. Zeytin, çekirdeklerinden çıkarılır ve doğranır. Maydanoz ve dereotu ince kıyılır.

Gürsüt Köy Peyniri ufalanır. Yumurta, şeker ve tuz beş dakika çırpılır. Sıvı yağ ve yoğurt eklenir, çırpılmaya devam edilir.

Un, mısır unu ve kabartma tozu eklenir, homojen bir karışım elde edilene kadar çırpılır. Ardından kapya, zeytin, ufalanan Gürsüt Köy Peyniri, maydanoz ve dereotu ilave edilir, spatula ile kek hamuruna karıştırılır.

Baton kek kalıbı Gürsüt Tereyağı ile yağlanır ve her yerine gelecek şekilde susam serpilir. Kek harcı kalıba dökülür, üzerine tekrar susam serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 55 dakika pişirilir. (Ağır ağır pişen bir kek)

Kürdan testi yapmayı unutmayın. İlk sıcağı çıktığında dilimleyerek servis edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir