İçindekiler
Krep Hamuru İçin:
- Un
- Yumurta
- Süt
- Sıvıyağ
- Tuz
İç Harç İçin:
- Gürsüt Kahvaltı Lezzetim
- Gürsüt Tulum Peyniri
- Kuşkonmaz
- Krema
- Tereyağı
- Tavuk Göğsü
- Taze Biberiye
- Soğan
- Sarımsak
- Limon
Hazırlanışı
Krep Hamuru İçin:
2 su bardağı un, 2 yumurta, 2 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ derin bir kapta çırpma teli veya mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.
İnce bir krep hamuru oluşturmak için küçük bir kepçe ile ısıtılan yapışmaz tavanın köşesinden hamur dökülerek ve tava döndürülerek hamurun yayılması sağlanır. Hamurun 2 tarafı da pişirildikten sonra krepler kenara alınır.
İç Harç İçin:
Jülyen doğranan tavuklar yüksek ateşte mühürlendikten sonra soğan ve ardından sarımsak eklenir. Soğanlar renk alana kadar pişirilmeye devam edilir. Kuşkonmaz, ince doğranan limon kabukları, tuz, karabiber ve kıyılmış biberiye eklenir. (İçerisine tulum peyniri ekleneceği için tuz oranına dikkat edilmelidir.)
Kuşkonmazlar hafif yumuşayıncaya kadar 1-2 dakika pişirmeye devam edilir. İçerisinde kendi beşamelini oluşturmak ve harcın tutuculuğunu sağlamak için 1 yemek kaşığı un eklenip kavrulur. Ardından yarım çay bardağı krema eklenerek karıştırılır. Rendelenmiş olan Gürsüt Tulum Peyniri eklenerek iç harç hazır hale getirilir.
Kreplerin ortasına hazırlanan harçtan koyularak ve kenarları kapatılarak sarılır. Ardından fırın kabına yerleştirilir. Üzerine kalan kremadan sürülür ve rendelenen Gürsüt Kahvaltı Lezzetim serpilir. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirilir.
Mutfağımızda bulunduğu için üzerine tercihen pesto sos ekledik, siz dilerseniz farklı bir sos kullanabilirsiniz.